“Destanın Uyanışı 15 Temmuz Sergisi” Özel Bir Anma Gecesi İle Açıldı
16Temmuz2021

“Destanın Uyanışı 15 Temmuz Sergisi” Özel Bir Anma Gecesi İle Açıldı

‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’nü ‘Destanın Uyanışı 15 Temmuz Sergisi" ile karşılayan Zeytinburnu Belediyesi, 15 Temmuz Derneği ile birlikte darbe girişimi gecesine özel bir anma töreni ve panel düzenledi.

Zeytinburnu Belediyesi darbe girişiminin 5’inci yılında, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’nü ‘Destanın Uyanışı 15 Temmuz Sergisi’ ile karşıladı. 15 Temmuz gecesine ait fotoğrafların yer aldığı sergide, tankın ezdiği bir otomobil de yer aldı. Zeytinburnu Belediyesi ve 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen sergi ve panelin açılışını Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy yaptı. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen açılış ve anma programına; AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Arısoy, 15 Temmuz gecesine ait fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. 15 Temmuz’da tankın ezdiği otomobil de sergide yerini aldı. Ardından program Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra Ersin Çelik’in moderatörlüğünde İsmail Kılıçarslan ve Kenan Kıran’ın katılımıyla bir anma paneli düzenlendi. Programda gelen vatandaşlara bayrak dağıtıldı. Vatandaşların meydanları doldurması ise havadan drone ile görüntülendi.

BAŞKAN ARISOY: ”BU MEYDAN ‘GAZİ’ BİR MEYDANDIR”

Zeytinburnu Meydanı’nın Gazi bir meydan olduğunu hatırlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıldönümündeyiz. 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütü bir darbeye kalkışmış, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla millet darbe kalkışmasını püskürtmüştü. O gece 251 şehit verdik. Zeytinburnu Meydanı ‘Gazi’ bir meydandır. İlk geceden itibaren bir araya gelen Zeytinburnulu hemşerilerimiz, bütün demokrasi nöbeti boyunca bu meydanı hınca hınç nöbetleşerek doldurmuştur. Bugün bu anmada da hemşerilerimiz Zeytinburnu Meydanı’nı yine doldurdular. Hepsine müteşekkirim. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimizi de şükranla anıyorum. 15 Temmuz’ları unutmayacağız. Unutmamak ve unutturmamak için de elimizden geleni yapacağız.” dedi.

AYŞE VARANK: “VATANIM ELDEN GİDECEKSE BEN HİÇ YAŞAMAYAYIM”

“Vatansız olacaksa insan yaşamasın” açıklamasında bulunan, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde şehit olan İlhan Varank‘ın ablası Ayşe Varank Arslantürk, “Milletçe kurtuluş savaşı, Çanakkale hikâyeleriyle büyüdük. Hepimiz hatırlarız ki, annesinin saçını kınalayarak vatana kurban olsun diye gönderdiği kınalı Hasan… Daha sonra 1990’lı yılların başında Bosna Hersek’te olan, Avrupa’nın göbeğinde dindaşlarımıza yapılan eziyetler hepimizin gözleri önünde yaşandı.  2000’li yıllara geldiğimizde milletçe, Irak’ta olanları seyrettik. Bir şey yapamadık, oradaki zulmü seyrettik. Bu onları demokrasiye götürme vaadiyle yapılmıştı. Vatansız olunca bir insan yaşamasın daha iyi. Eğer vatanım elimden gidecekse ve sokağa çıktığım zaman benim sokaklarım, caddelerim bir Hıristiyan ülkenin askerinin postalıyla ezilecekse, ben hiç yaşamayayım.” diye konuştu.

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda görülebilen Destanın Uyanışı Sergisi, 15 Temmuz- 31 Temmuz tarihlerinde, saat 15.00- 23.00 arası vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Diğer Haberler